2015. június 21., vasárnap

Palacsinta teljes kiőrlésű tönkölylisztből

Sziasztok Édeseim!

Nagyon régen nem volt már receptes bejegyzés, így ma megmutatom nektek az egyik kedvenc édességemet, ahogy én készítem. :)

Palacsintát már egész korán, általános iskolás koromban megtanultam sütni, a szerelem azóta is tart.

Most egy egészségesebb, rostban gazdagabb változatát hoztam nektek, ami még az emésztésre is jó hatással van a teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztnek köszönhetően. (Ma már bármelyik nagyobb áruházban beszerezhető, én a Müllerben vettem.)

A tészta hozzávalóit az évek során megtanultam szemmértékkel összerakni, soha nem foglalkozok a pontos számokkal, a lényeg, hogy egy folyós de sűrűbb tészta legyen a végeredmény.

Most nagyjából lemértem, miből, mennyit használtam, hogy le tudjam nektek írni. Tehát körülbelül a hozzávalók, 3 személyre:

- 3 tojgli
- 5 dl tej
- 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 dl szénsavas ásványvíz

Először összekeverem a tojást a tejjel, hozzáadom a lisztet, cukrot, olajat és jól összedolgozom. Végül hozzáadom a szénsavas vizet, ettől jó levegős és könnyű lesz a tészta.

A legelső pali alá szoktam még rakni a serpenyőbe egy csepp olajat, de a többi alá már nem kell, a tésztában lévő olaj éppen elég, hogy ne ragadjon le.

Egy kisebb merőkanálnyi tésztát szoktam a serpenyőbe kanalazni, így szép vékony lesz a kész palacsinta.


Az íze picit eltér a hagyományos, fehér lisztes társától, de legalább annyira finom és sokkal laktatóbb!

Ízlés szerint, bármivel tölthetjük, az én nagy kedvencem a Nutella. :)


Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Millió Puszi és Ölelés:

Dius

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése