2014. október 15., szerda

Füstölt makrélás tésztasaláta

Helló-belló!

Imádom a különböző tésztasalikat, egytől-egyig! Most egy halas változatával készültem nektek. :)

Hozzávalók:

-füstölt makréla (nem kell megijedni, nem egy túl drága halacska, ez a kiszerelés, amit a képen láthattok kb. 380 Ft volt)


-citrom

-zöldségek ízlés szerint, én most koktélparadicsomot, borsó+bébirépa konzervet használtam

-fokhagyma

-petrezselyem 

-tészta (250 g), tetszés szerinti kivitelben

A fenti alapanyagokból kb. 3-4 fő adagja jön ki, attól függ, ki mennyit tud enni! :)

Első körben feltesszük a vizet a tésztához. Ha már forr, teszünk bele egy kis sót, olajat és a tésztát. A tészta fajtájától függően készre főzzük.

Eközben előkészítjük a halat és zöldségeket:

A parikat mérettől függően félbe-, negyedekbe vágjuk, a konzervet lecsepegtetjük, a fokhagymát pépesítjük, a petrezselymet apróra vágjuk.

A halacskának lehúzzuk a bőrét és a gerince mentén benyúlva lefejtjük egyik majd másik oldalon a husikát.
Aprócska darabokra tépkedjük, így minden szálkát ki tudunk belőle szedegetni.



Friss citrom levet facsarunk rá, ízlés szerint.

Ha kész a tészta, leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük, és kicsit hűlni hagyjuk.

Végül mindent összekeverünk egy nagy tálban. Én már nagyon éhes voltam és nem vártam meg, hogy teljesen lehűljön, de hidegen, a hűtőből kivéve a legfinomabb! :)

Ez tipikusan egy olyan recept, amit mindenki kedve szerint alakíthat, variálhat. Csak a képzelőerő szabhat határt az alkotásnak.



Jó étvágyat kívánok hozzá!

Millió Ölelés és Puszi:

Dius

2 megjegyzés: