Helló-belló!
Imádom a különböző tésztasalikat, egytől-egyig! Most egy halas változatával készültem nektek. :)
Hozzávalók:
-füstölt makréla (nem kell megijedni, nem egy túl drága halacska, ez a kiszerelés, amit a képen láthattok kb. 380 Ft volt)
-citrom
-zöldségek ízlés szerint, én most koktélparadicsomot, borsó+bébirépa konzervet használtam
-fokhagyma
-petrezselyem
-tészta (250 g), tetszés szerinti kivitelben
A fenti alapanyagokból kb. 3-4 fő adagja jön ki, attól függ, ki mennyit tud enni! :)
Első körben feltesszük a vizet a tésztához. Ha már forr, teszünk bele egy kis sót, olajat és a tésztát. A tészta fajtájától függően készre főzzük.
Eközben előkészítjük a halat és zöldségeket:
A parikat mérettől függően félbe-, negyedekbe vágjuk, a konzervet lecsepegtetjük, a fokhagymát pépesítjük, a petrezselymet apróra vágjuk.
A halacskának lehúzzuk a bőrét és a gerince mentén benyúlva lefejtjük egyik majd másik oldalon a husikát.
Aprócska darabokra tépkedjük, így minden szálkát ki tudunk belőle szedegetni.
Friss citrom levet facsarunk rá, ízlés szerint.
Ha kész a tészta, leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük, és kicsit hűlni hagyjuk.
Végül mindent összekeverünk egy nagy tálban. Én már nagyon éhes voltam és nem vártam meg, hogy teljesen lehűljön, de hidegen, a hűtőből kivéve a legfinomabb! :)
Ez tipikusan egy olyan recept, amit mindenki kedve szerint alakíthat, variálhat. Csak a képzelőerő szabhat határt az alkotásnak.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Millió Ölelés és Puszi:
Dius
Ezt tuti kipróbálom! ;)
VálaszTörlésMilyen lett? :)
Törlés